Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Butlletí. La primera Assemblea de Socis... set anys desprès

2 de maig 2021

Habitualment els clubs es constituïen mitjançant la seva Acta de Constitució i l'elaboració d'uns Estatuts que havien de explicitar les seves finalitats i estructures organitzatives. El cas del C.N. Montjuïc es, en aquest aspecte, una mica particular ateses les circumstàncies que varen concorre en la seva constitució que els primers anys va estar molt lligada a la "Organización Sindical de Educación y Descanso", com hem vist en entrades anteriors.

Tots els estatuts de qualsevol tipus d'entitats, esportives o no, consideren com a òrgan màxim de govern l'Assemblea General de Socis, a la qual han de rendir comptes cada any les respectives Juntes Directives que son les encarregades de l'administració ordinària. Al Montjuïc, però, es donà la situació poc habitual de que no va celebrar la seva primera Assemblea de Socis fins al mes de novembre de 1951, passats més de set anys des de la seva data oficial de constitució. En aquell moment ja s'havien succeït dos presidents amb les seves juntes directives respectives, que a la vegada havien tingut els lògics canvis de components. A més l'any 1946 s'havia produït una greu crisi econòmica i general de l'entitat que donà lloc a la separació definitiva amb "Educación y Descanso", en el que hem anomenat com 'La segona fundació' en una altre entrada d'aquest bloc. Així el president Boronat, que convocà aquesta primera Assemblea, ja portava cinc anys en el càrrec en el qual, evidentment, haurà de ser confirmat. El butlletí del club ens ho explica així:

Editorial del butlletí del CNM n. 27, de novembre de 1951
Convocatòria de l'Assemblea al butlletí del mateix número
Editorial del butlletí del CNM n. 28, de desembre de 1951
Font: Arxiu JCE

En una entrada posterior mirarem d'aclarir, en la mida del que sigui possible, el curiós fet d'aquesta assemblea tan diferida; així com a l'estrany cas que en la seva convocatòria es citin diferents disposicions legislatives de rang superior al club però, en canvi, no hi hagi cap menció als propis estatuts del Montjuïc com semblaria normatiu de fer.

JCE

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic