Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Butlletí. Millores socials... i personals

15 d’oct. 2021

Portada del butlletí n. 382, de juny del 1996, amb l'acte de lliurament 
del títol de Soci d'Honor a en Josep Lluís Vilaseca.
Font: Arxiu JCE

El número del butlletí que avui portem a aquesta secció es molt interessant. En primer lloc per la mateixa portada, que recull l'acte celebrat a la sala de trofeus de la Zona Esportiva amb un reconeixement merescut com poques vegades a un home a qui se li poden aplicar les paraules d'en Antonio Machado (*):

"... más que un hombre al uso que sabe su doctrina,
soy, en el buen sentido de la palabra, bueno."

perquè es dona el cas que en Josep Lluís Vilaseca, que rep el títol de Soci d'Honor del Club Natació Montjuïc de mans del president del club, en Joan Ballart, ha estat un home bo i una gran persona dedicada molts anys de la seva vida al servei públic... a la Política amb majúscules; amb quinze anys de dedicació, primer en el càrrec de Director General d'Esports (1980-1988) i mes tard ja amb el rang de Secretari General d'Esports (1989-1995).

A les pàgines centrals es dona compte de la declaració del Montjuïc com a la primera entitat esportiva d'Espanya que ha estat nomenada d'utilitat pública, com ho certifica la carta que segueix:

Reproducció al butlletí de la carta del 'Director General de
Infraestructuras Deportivas y Servicios' del
ministeri de 'Educación y Ciencia'
Font: Arxiu JCE

A la pàgina anterior en Joan Ballart Serra, dona compta d'aquesta important noticia, a la vegada que n'informa d'altres amb millores per a l'entitat (**):

Reproducció de la carta adreçada als socis per el 
president  del club en Joan Ballart Serra
Font: Arxiu JCE

Una mirada mes aprofundida a les dates ens situarà l'acord del Consell de Ministres en plena època de govern en funcions, atès que la 'V Legislatura  del Parlamento Español' s'havia dissolt per el decret 1/1996 del 8 de gener, en el qual simultàniament es convocaven les properes eleccions legislatives, que van tenir lloc el 3 de març del mateix 1996. De resultes d'aquestes el darrer govern del socialista Felipe González seria reemplaçat per el primer del conservador José Maria Aznar, que prendria possessió dels càrrecs el dia 5 de maig. No hi ha dubte que les gestions, que feia temps que portava de manera personalíssima en Joan Ballart, varen assolir finalment l'èxit quasi bé en el temps de descompte...

El ministre d'Educació i Ciència i el Secretari General de l'Esport corresponents, que van facilitar aquesta millora per el Montjuïc, van ser Jerónimo Saavedra Acevedo i Rafael Cortés Elvira, respectivament.

Jerónimo Saavedra, ministre de Educació i Ciència i
Rafael Cortés, Secretari General de l'Esport
Font: Viquipèdia. Ft. SI

Finalment, una nota menys solemne però molt convenient per a la salut bucal dels socis es la que reflexa l'acord entre el club i l' 'Institut Odontològic Internacional', situat al carrer de Floridablanca, a Barcelona, que permet oferir als afiliats al Montjuïc unes favorables condicions en els seus "tractaments de pròtesis dentals, ortodòncies i implants", com ens ho comuniquen en la promoció:

Butlletí n. 382 del juny de 1996 amb l'acord assolit amb 
l' 'Institut Odontològic Internacional'
Font: Arxiu JCE

L'anunci de l'acord venia acompanyat de la corresponent tarja que donava dret a gaudir dels esmentats avantatges... i per els preus no calia patir-hi massa, que encara eren en les antigues pessetes, molt mes modestes que la nostra moneda actual.

Memòries del Montjuïc

(*) Es tracta d'un fragment del poema 'Retrato', que va aparèixer  editat  per primera vegada en el poemari 'Campos de Castilla', de 1912, a l'inici de el llibre com una presentació o una justificació a tot el que venia després. La versió cantada forma part del disc 'Dedicado a Antonio Machado' d'en Joan Manuel Serrat.

(**) Entre les millores que anuncia el president del club hi ha la de l'inici de la progressiva ocupació del camp de rugbi per diferents instal·lacions de golf, que començarien amb un 'Camp de Pràctiques de Golf', acordat amb l'empresa Golf Range Diagonal. Encara que es suposava compatible amb la pràctica del rugbi, al cap de pocs anys va derivar amb l'eliminació d'aquest esport per a consagrar la totalitat de la part inferior de la Zona Esportiva al que es va anomenar el primer 'Pitch & Putt' de golf de la ciutat de Barcelona.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic