Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Butlletí. Tardor de 1986, alegries i tristors...

5 d’ag. 2021

Com es habitual, en la memòria es barregen moments mes alegres i acolorits amb d'altres d'una tonalitat mes grisenca i trista. En el butlletí d'avui ens centrem a la tardor de l'any 1986, quan en el mateix n. 355 d'octubre-desembre, essent president del club en Robert Carmany, ens 'assalten' dues d'aquestes noticies contradictòries.

D'una banda, el dia 17 d'octubre de 1986 el President del Comitè Olímpic Internacional, en Joan Antoni Samaranch Torelló, pronuncià aquelles paraules dites amb francès que finalitzaven "a la ville de... - un moment-... a la ville de 'Barsalona' ". Joia general i eufòria instantània a la ciutat que intuïa un prometedor any de 1992. 

Editorial del n. 355 del butlletí d'octubre-desembre de 1986, 
celebrant la nominació de Barcelona com a seu del JJ.OO
 de la XXV Olimpiada per a l'any 1992.
Font: Arxiu JCE

En el mateix número, però, en Diego Devesa Palomera, fundador i ex-president del C.N. Montjuïc, fa un emocionat cant de comiat al 'Chipirón', mític local social del club que ho havia estat des de finals de 1949. 

Val molt la pena de llegir amb deteniment la col·laboració d'en Devesa perquè en ella s'hi apunten algunes claus que expliquen determinades incògnites relacionades amb el moment del lloguer del nou local social i també en el de l'origen i fundació del club.

Article d'en Diego Devesa al butlletí n. 355 d'octubre-desembre de 1986
lamentant la pèrdua del 'Chipirón' i explicant-ne alguns detalls
interessants de la seva contractació
Font: Arxiu JCE

El número següent de la revista social, el 356 de gener-març de 1987, ja sota la presidència d'en Gabriel Navarro, dedicava la portada a reblar l'adeu al 'Chipirón' amb un muntatge fotogràfic, tot remarcant que 'Moltes generacions recordaran el 'Chipi' amb il·lusió'.

Sens dubte així ha estat al llarg de molts anys: obres de teatre, ballades de diumenges i festius, seu del ping-pong del club -abans que passes a ser el tennis taula -, seu de la secció de muntanyisme, estatge de diferents seccions culturals del Montjuïc al llarg dels anys amb sessions de cine-fòrum, recitals de la 'nova cançó', assemblees del club i altres de ciutadanes... i molts d'altres esdeveniments esportius i socials contemplaven les seves parets. També el tradicional repartiment de premis socials, que al llarg d'un bon grapat d'anys es venia fent per la diada de Sant Esteve.

Portada del butlletí n. 356 de gener-març de 1987
Font: Arxiu JCE

Des d'aquest 2021 olímpic l'edifici on s'estava el bar que donava nom al local social segueix en peu a Paral·lel 88, malgrat que a l'article d'en Devesa s'informava que el local havia estat comprat per una promotora immobiliària i es podria pensar en la construcció d'una nova finca. L'edifici perdura en el temps, però on hi havia el bar hi tenim una oficina del Banc de Sabadell i a on hi havia el local social del club hi ha una empresa relacionada amb el lloguer de pisos privats per a l'allau turístic que ha assetjat la ciutat aquest segle XXI. Signes del temps...

Memòries del Montjuïc

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic