Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Sprints. Del Campionat d'Espanya de WP de 1972. I per postres...

31 de jul. 2021

El camí cap al campionat d'Espanya de waterpolo de l'any 1972 ja l'hem tractat en una recent entrada d'aquest bloc. Aquí servirem només els postres... i amb efectes retardats.

L'any 2017 es compliren quaranta-cinc anys de la fita que va representar que un equip diferent del 'Natació' Barcelona aconseguís el Campionat d'Espanya de Waterpolo, proesa que va fer l'equip del Montjuïc. Mes endavant en vindrien fins a set mes en la 'Dècada Daurada' del waterpolo blanc-i-verd que va des de 1976 fins a 1986.

Per part d'alguns dels membres de l'equip d'aquell any es va proposar de fer una celebració d'aquesta data...

- "home, però espereu-vos a fer el cinquantè aniversari, no ?..." va suggerir un despistat...

- "calla, calla... que mes val assegurar-nos de celebrar-ho aquest any, encara que no sigui tan rodó com els cinquanta,... que ara hi som quasi tots i demà ja veurem..." va respondre una veu mes o menys assenyada...

De manera que, dit i fet, no esperarem als cinquanta i ens reunirem quasi tots els 'culpables' en el restaurant del Club Esportiu Laietà, ben a prop de l'estadi del F.C. Barcelona. Es va tractar d'un sopar on aplegarem fins a dinou persones, totes vinculades als fets commemorats. 

D'esquerra a dreta: Nogueroles, Puig, Solanas, Medina, Dominguez, Siré, Navarro,
Sánchez, Monzó, Brascó, Puigdevall, Beltrán, Costa, Castellví, Sans, Comas i Franch.
Font: Arxiu JCE. Ft. Segura Jr.

No cal dir que tota aquesta activitat va ser de caire privat, entre amics i companys, sense intervenció de cap organisme ni estament oficial. A les postres li fou lliurat a en Josep Brascó una pilota de waterpolo signada per tots els assistents i una placa commemorativa dels fets. També es passà un vídeo on es recull la trajectòria del waterpolo d'aquells anys al Montjuïc, que inserim a continuació:

Vídeo 'WP C.N. Montjuïc 1966-1972'
Font: Arxiu JCE

La realitat d'aquests darrers temps ha demostrat la validesa de no supeditar-se tant a la 'màgia' de les xifres commemoratives mes o menys 'rodones' i celebrar el que calgui sempre que sigui possible... no cal dir que, si les 'coses' no ho impedeixen, l'any vinent repetirem celebració; i aquesta vegada sí, serà la xifra mes rodona del cinquantè aniversari.

A les postres del sopar del 45è aniversari del 1972
Font: Arxiu JCE

Memòries del Montjuïc

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic