Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Butlletí. Un número especial...

12 de set. 2021

El butlletí del Club Natació Montjuïc en paper es va publicar per més de seixanta anys i amb número superior als quatre-cents, des del primer datat del novembre de 1946 fins als darrers publicats ja ben entrat el segle XXI.

Algun d'aquests mes de quatre-cents números van revestir caràcter d'especials, com ara els dels aniversaris de l'entitat. Avui, però, prestem atenció a un d'aquests especials publicat, sense número, a finals de l'any de 1959 i que portava per títol 'MEMÓRIA del XII Cursillo Municiapl de Natación y Educación Física', a la vegada que quedava clar que era una edició restringida per a l'Ajuntament de Barcelona:

Portada del butlletí especial adreçat a l'Ajuntament de Barcelona (*).

Sens dubte l'objectiu era el de presentar la tasca realitzada des del primer curset amb caràcter de municipal, que va tenir lloc l'any de 1948, a la vegada que s'insistia en la campanya per a l'obtenció d'una piscina coberta per al C.N. Montjuïc. La nota destacada de la 'oficialitat' del paper la dona la plana dedicada a les Comissions d'Honor i Executiva del curset:

Comissió d'Honor i Executiva del XII Curset Municipal

En els primers llocs de la Comissió d'Honor hi trobem des de l'alcalde José M. de Porcioles fins al mateix Juan A. Samaranch, que en aquell moment ja havia passat per la regidoria d'esports de l'ajuntament per a ser nomenat representant a Catalunya de la 'Delegación Nacional de Educación Física y Deportes', i arribant al vigent regidor d'esports de l'any 1959, en Mateo Molleví, que serà temps a venir president de la 'Federació Catalana de Natació'. 

Pel que fa a la Comissió Executiva la tenim presidida per en Joan Boronat, 'Janot', qui serà l'ànima d'aquests cursets per molts anys, desprès que en Vicenç Esquiroz els dirigís en les seves primeres edicions. Com no recordar-nos d'en Janot Boronat baixant les escales a corre-cuita, desprès d'haver acabat la seva jornada laboral al banc, per arribar a la piscina de Montjuïc i fer-se càrrec del grup d'iniciació del curset, sempre amb ell a l'aigua i precedit per el seu inseparable cigar havà. En aquest número especial s'hi reprodueix una entrevista feta per en José M. Miedes al 'El Mundo Deportivo':

Entrevista d'en José M. Miedes a en 'Janot' Boronat

També formaven part de la Comissió Executiva en Juli Soriano, el mític professor de gimnàstica el llarg de tants anys; en Janos Gergely, rebatejat com a Juan; el segon entrenador del club en Vicenç Carmona; així com la polifacètica Elvira Capdevila, àrbitre de la FCN i delegada de la llavors coneguda com a Secció Femenina del club. A banda dels esmentats cal senyalar que els cursets es feien amb la col·laboració amateur d'un bon grapat de noies i nois del club que s'oferien cada any per a portar un grup o altre dels diferents que conformaven la divisió per nivells del curset.

Una altre característica que es reflexa en aquest número especial es el del nedador o nedadora de menys edat que aprova el curset. En aquest cas es va tractar de la Lourdes Abadia, germana del nedador del club Josep A. Abadias. També va tenir el seu espai en aquest butlletí:

Entrevista d'en Laureà Bonet a la Lourdes Abadias.

A la darrera plana s'informava de la relació d'escoles que havien participat en el curset, amb el número d'alumnes que hi havien aportat cadascuna fins a completar les 497 noies i els 813 nois inscrits, que sumaven els 1.310 participants de cent-quinze escoles d'aquest XII Curset Municipal:

Escoles participants i nombre d'alumnes

Memòries del Montjuïc

(*) La font de totes les imatges reproduïdes d'aquest butlletí especial es la mateixa:
Font. Arxiu personal JCE

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic