Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Excel·lent la presentació del llibre 'Nadar entre 2 aguas' d'en Jordi Murio Fisa

11 de juny 2022

Tal com havíem anunciat, aquest dijous 9 de juny va tenir lloc a la sala Alfons Cànovas del Club Natació Atlètic Barceloneta la presentació del llibre escrit per en Jordi Murio Fisa 'Nadar entre dos aguas', enmig d'una gran expectació que va omplir el local.

En la primera fila es van situar, entre d'altres, els tres entrenadors que van marcar els inicis d'en Jordi com a nedador i waterpolista:

  • Albert Medina Abarca, entrenador de natació del C.N. Montjuïc (1959-1970)
  • Jan Freese, Entrenador de natació de la Residencia Blume (1961-1973)
  • Josep Brascó, entrenador de waterpolo del C.N. Montjuïc (1966-1972)

Jan Freese, Albert Medina, Jordi Murio i Josep Brascó en l'acte 
celebrat aquest dijous a la sala Alfons Cànovas.
Font: Arxiu JCE. Ft. SI

Va obrir l'acte el vicepresident del Club Natació Atlètic-Barceloneta, en Alfons 'Sito' Cànovas, en absència del president del club amfitrió que no va poder assistir per trobar-se fora de Barcelona. En Sito Cànovas va destacar l'extensa tasca professional d'en Jordi Murio centrada molt especialment en la seva dilatada etapa d'entrenador de natació per mes de quaranta anys, en els quals ha recorregut des de l'esport de base fins a l'alt rendiment. Va tenir, també, paraules de lloança i agraïment per a la Maria Pilar Escriche, 'Mapi', la gran companya de vida d'en Jordi que va ser una llarga temporada entrenadora de la base del club del barri mariner.

Seguidament es va desenvolupar la presentació-col·loqui sota la direcció diligent i efectiva de la periodista Ariadna Oltra, que  va comptar amb la participació de l'autor del llibre a més de la campiona i olímpica na Erika Villaécija, que va ser deixeble en el seu moment d'en Jordi Murio. 

Impossible d'encabir el pensament i l'experiència de l'autor del llibre en l'espai temporal de que es disposava, en Jordi es va centrar en aquells aspectes que ell considera fonamentals en l'evolució de la natació que ha pogut observar en els seus anys d'activitats professional:

  • Amb la seva habitual 'dissidència' del que ell anomena 'el sistema', no ha tingut mai recança d'anar, quan calia, a contracorrent. Així considera que 'els límits' - llegeixi's 'topes', marques mínimes - han forçat els entrenadors del país a entrar en una mena de vorágine de metres i de supremacia del cronometratge que no sempre ha afavorit el progressiu desenvolupament dels esportistes, adequant-lo  al respecte de cadascuna de les seves etapes evolutives
  • Va fer esment de la necessitat de poder aprendre a fons les tècniques de tots els estils i de les habilitats complementàries - sortides, viratges... - abans de passar a etapes de mes exigència en l'aconseguiment de fites
  • Aprofitant el seu hàbit d'aprendre de les pròpies experiències i de les persones que es va trobant en el seu entorn, no ha parat mai d'incorporar a les seves reflexions els coneixements provinents de qualsevol àmbit, esportiu o de qualsevol altre tipus, que l'ha portat a una visió dinàmica i holística de la seva professió
  • Finalment, també va fer unes afirmacions prospectives sobre els criteris tècnics a aplicar en un futur - que ja ha començat - que han d'incloure un canvi de paradigma en els sistemes d'avaluació de la progressió de les nedadores i els nedadors, incloent tant les noves tecnologies com l'atenció a la intel·ligència emocional dels esportistes

Un moment de l'arrencada de l'acte. Pren la paraula en Sito Cànovas, en 
presència d'en Jordi Murio, na Ariadna Oltra i na Erika Villaècija.
Font: Arxiu JCE. Ft. SI

Primer carnet de soci d'en Jordi Murio en afiliar-se al Club Natació Montjuïc, 1959.
Jordi Murio (1949), Gabriel Navarro (1950) i Eduard Costa (1949) l'any 1964 
fotografiats a la piscina municipal de Montjuïc, la 'vella', en haver estat 
campions d'Espanya per edats a la ciutat de A Coruña.
Font: Arxiu JCE, fons Jordi Murio. Ft. de la segona foto Montejano

El llibre, que va ser molt demanat a les acaballes de l'acte, no es distribueix a les  llibreries. Només es pot adquirir per compra directe a l'Editorial Transverso:

https://editorialtransverso.com/entre-dos-aguas/


Memòries del Montjuïc

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic