Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Recordatori de Na Pilar Arquero Placencia, 'Pili'...

22 d’oct. 2022

"Trobarem a faltar el teu somriure,
dius que ens deixes te'n vas lluny d'aquí
però el record de la vall on vas viure
no l'esborra la pols del camí."

De l'espiritual negre 'Red River Valley'

Al col·lectiu del 'Memòries del Montjuïc...' som de dol per el traspàs de l'estimada Na Pilar Arquero Placencia, Pili per a la família i les amistats mes properes. Succeït el matí del passat dia 7, la cerimònia de comiat va tenir lloc al Tanatori de Les Corts de Barcelona el diumenge 9 d'octubre, en un emotiu migdia d'aquesta tardor que no acaba d'arribar.

El dol es doble per nosaltres, atenent al fet que la Pili ha estat per prop de seixanta anys la promesa, muller, mare dels fills comuns i companya de vida del nostre estimat Gabriel Navarro, membre fonamental del 'Memòries...'. La Pili que mes coneixem els integrants del nostre col·lectiu és la de l'esportista del Club Natació Montjuïc, filla de Barcelona, que als 12 anys aprèn a nedar en els ja històrics cursos d'estiu que organitzava el club a la piscina municipal de Montjuïc; 'la vella' o 'la del Ramos'...

Com solia passar llavors el seu període de pràctica competitiva va ser relativament curt, fins a l'inici de la dècada dels 70's, sempre amb la direcció tècnica de l'Albert Medina. Excel·lia en l'esquena, formant part del primer equip de natació; però també gaudia de les travessies, alguna de les quals havia guanyat. No se'n estava de participar en les activitats socials de l'entitat, donant sempre mostres del seu tarannà empàtic i afectuós.

En Gabriel Navarro Martorell la recordava a la cerimònia de comiat amb les paraules següents:

"Enamorada dels fills, les joves i els nets; sempre preocupada per els problemes de tot-hom, siguin família o no ho siguin. Ha estat UNA GRAN SENYORA i la nostra guia, que ens ha ensenyat com comportar-se internament dins de la família i de la societat. PER TOT AIXÒ ENS SENTIM LA FAMÍLIA MOLT ORGULLOSOS D'ELLA.

Puc dir que he estat enamorat d'ella tots aquests anys i continuaré enamorat d'ella la resta de la meva vida... PILI, T'ESTIMO PER SEMPRE"

Per celebrar-ne la vida, que és amb el que ens quedarem, acompanyem aquest recordatori amb un vídeo d'alguns dels seus moments viscuts en el sí del Montjuïc (*).

 

Memòries del Montjuïc

(*) Fe d'errades. A la quarta foto del vídeo, on diu 'Sempre a la 'vella'. La Pili amb la seva amiga Ester', efectivament és una seva amiga i companya de club, però el seu nom és el de Laura Cuxart.

6 comentaris

  1. Anònim22/10/22

    No podré olvidar los momentos que hemos pasado y la ayuda que me diste cuando lo necesite.
    Un beso Pili .

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per la teva aportació. La Pili ha estat un autèntic 'pilar' no només per a la seva família sino que també per a tantes i tantes amistats que cultivava... Salut

      Elimina
  2. Laura PALAU CELMA22/10/22

    Gràcies Josep, per aquest sentit comiat a na Pili, sempre la tindrem present, amb gran estima.Laura Palau

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, Laura, és el que hem de fer: mantenir-la viva en el nostre record

      Elimina
  3. Anònim22/10/22

    magnific reportage descansillo en pau.

    ResponElimina
  4. Gràcies... Salut

    ResponElimina

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic