Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Sprints. Ni Superherois de Marvel, ni Superman's... digui 'Gabi' Villarrubia

22 de maig 2022

El nostre estimat amic i company d'aventures waterpolístiques en el Club Natació Montjuïc, en Gabriel Villarrubia, ve sent presa i motiu dels mitjans de comunicació catalans i de la resta d'Espanya en les seves funcions d'imatge visible i promotor del 'Waterpolo Ability', especialitat dedicada a la divulgació d'aquest esport amb vocació de paralímpic.

Sense anar mes lluny en el dia d'ahir, 21 de maig, 'La Vanguardia' li dedicà un espai a través del reconegut periodista Segio Heredia amb un article titulat 'No hi ha túnel ni llums', tot agafant el rave per les fulles i fent referència a la seves atzaroses 'cites' amb el mes enllà.

Retall de 'La Vanguardia del 21 de maig de 2022 amb l'article
d'en Sergio Heredia dedicat a en Gabriel Villarrubia
Font: Hemeroteca La Vanguardia. Ft. Alex Garcia

En Gabriel es pren aquesta seva funció com a imatge i promotor del 'Waterpolo Ability' amb una plena dedicació, feta a mitges de voluntat i entusiasme dinamitzador. Compta, però, amb una 'guàrdia pretoriana' d'amics com són els Josep Gasch, Jordi Alonso, Carlos Martínez i Xavier Llordella, procedents de l'històric Montjuïc entrenat per en Imre Szikora (1974-1980). Aquest nucli impulsor compta també amb altres col·laboradors com ara en Chus Collado o en Josep Ponferrada, a mes de l'aixopluc trobat en el degà de la natació catalana i espanyola, el Club Natació Barcelona, que els ha donat acolliment generós i sincer.

Es troben en procés d'aconseguir la institucionalització d'aquesta modalitat esportiva, seguint les passes d'Italia on el 24 de març de 2017 la 'Federazions Italiana Nuoto Paralímpico' (FINP) la va acollir com a esport promocional. A Catalunya el primer partit oficial va tenir lloc fa pocs dies, el 26 de març d'enguany, amb l'encontre entre els equips de 'Waterpolo Ability' del C.N. Barcelona i el C.N. Terrassa, resultant-ne guanyador els primers per 7 - 4.

Foto de grup dels dos equips participants en el primer encontre oficial 
de 'Waterpolo Ability'. Dalt, el Barcelona i sota el Terrassa
Font: Facebook CNB i Web CNT. Fts. SI

D'en Gabriel Villarrubia cal recordar que va ser un integrant destacat de la 'Dècada daurada' (1976-1986) del waterpolo blanc-i-verd (*), formant part del que es va conèixer com 'El Set del Paralelu' liderat a la banqueta per l'Imre Szikora i a l'aigua per els Franch, Sans o Puigdevall, entre d'altres. Quadricampió d'Espanya (76, 77, 78 i 79) i subcampió d'Europa (1978). 

Equip campió d'Espanya de l'any 1976. Szikora, Puigdevall, Bertrán, Alonso, 
Sans, C. Martinez i Franch. Ajupits Vendrell, Fité, Villarrubia, J.A. Martínez,
López, Gasch i Villà a la piscina de Folch i Torres
Font: Arxiu JCE. Ft. Montejano

De cor cent per cent blanc-i-verd i d'energia vital desbordant, en aquells temps en 'Gabi' va ser també un habitual de la platja de la Barceloneta, afeccionat als esports allí practicats, com ara el Ta-ka-tà o el frontó.

Sopar de companyonia del campionat social de Ta-ka-tà l'any de 1982. 
En Gabriel Villarrubia es flanquejat per en Vila Masip i en Josep
Castellví, respectivament al restaurant del club
Font: Arxiu JCE. Ft. SI

Com queda reflectit a l'entrevista de 'La Vanguardia', el 'Gabi' adult no ha tingut una 'travessia' senzilla; abundosa d'incidències mèdiques només la família, les  antigues i noves amistats i la seva voluntat de recuperar la pràctica esportiva l'han permès de ser en via d'anar superant aquestes mancances de la seva salut. Com a botó de mostra, la recuperació de les nadades al mar; com la que van fer des de el Fòrum fins a l'hotel Vela a finals de l'estiu de 2020, acompanyat per en Josep Gasch i en Carlos Martínez

Preparats per a fer una nedada per el litoral barceloní
Jordi Alonso, Carlos Martínez i Gabriel Villarrubia.
Font: Arxiu JCE. Ft. SI

No cal dir que des del 'Memòries...' li desitgem a en Gabriel i a la resta de l'equip del 'Waterpolo Ability' el mes gran dels èxits en la seva actual empresa...

Memòries del Montjuïc

(*) Hem convingut en anomenar els anys que van de 1976 fins a 1986 com a 'Dècada daurada' del waterpolo del C.N. Montjuïc, que inclou fins a set títols dels vuit aconseguits al llarg de la seva història de Campions  d'Espanya - amb els noms diferents que s'anaven succeint - (als anys 76, 77, 78, 79, 84, 85 i 86 del segle XX), i dos subcampionats d'Europa el 1978 i el 1982, aquest darrer a la Recopa. Tot això compta amb la preqüela del Campionat d'Espanya de l'any 1972, del qual aquest proper mes de setembre en celebrarem el primer cinquantenari.

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic