Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Josep 'Pepito' Cercós (1932-2023), sempre en el record...

30 de des. 2023


Només una breu nota per a comunicar a tota la família blanc-i-verda i a la resta de la comunitat del món aquàtic, la dolorosa pèrdua que sofrim en la persona d'en Josep Cercós Moya, sempre recordat com el 'Pepito' de la seva joventut i dels seus carrers del Poble Sec.

Esportista de pensament, paraula i obra... la seva vida ha estat una oda constant al cultiu de l'amistat i a la entrega absoluta a l'esport que el va fer feliç, quan als seus tendres 11 anys es va acostar al naixent Club Natació Montjuïc per a ser el primer soci darrera dels catorze fundadors 'canònics', amb el número quinze.

Pioner en moltes coses, com ara en ser de l'equip que es va desplaçar a Reus en la primera competició oficial de la Federació Catalana de Natació on participava el nounat club, en el marc dels Campionats de Catalunya Infantils i Cadets, l'estiu de 1944. 

Ens explicava, emocionat, les seves primeres actuacions al local de 'Los Jardines del Bagdad', el local de l'amor etern entre els seus propietaris: 'La Bella Dorita' i en Narciso Alberti - pare del nedador cenebista - ... i com l'endemà de cantar-hi, quan pujava a entrenar a la piscina de Montjuïc, la mítica 'vella', sovint els companys li deien "Pepito, ahir et vam sentir cantar 'Beguin the beguine' des d'aquí dalt..." (*)

Ha arribat l'hora del comiat, però sempre mes tindrem amb nosaltres el seu record...

Memòries del Montjuïc

(*) En el seu moment vam publicar part de l'entrevista que havíem tingut a la seva casa del Carrer Nou, de la qual us en deixen l'enllaç per si us plau de revisitar-la
https://www.memoriesdelmontjuic.org/2022/05/carnet-de-soci-josep-cercos-moya.html

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic