Memòries del Montjuïc...
i d'altres fets esportius
Memorial Jaume Monzó
Amb la tecnologia de Blogger.

Canvis en el bloc del 'Memòries del Montjuïc...'

31 de gen. 2023

Retall de la pàgina inicial del bloc de 'Memòries del Montjuïc...',
amb les darreres entrades publicades
Font: Elaboració pròpia

Finalitzen les versions en castellà de les entrades

Com possiblement ja heu advertit, des de finals de l'any passat hem deixat de presentar dues versions de cada entrada, l'original en català i la traduïda al castellà. Creiem que amb el bon nivell assolit per els diferents programes de traducció de les diferents plataformes i xarxes ja hi ha prou eines per a què a partir de l'original català cadascuna de les persones interessades pugui fer el trasllat a l'idioma que cregui convenient.

Com és natural, es mantindrà a l'inici del bloc l'opció per entrar a les versions en castellà. atès que se'n porten publicades mes de cent en aquests dos primers anys de vigència del bloc.

Les 'Galeries' de fotos tindran un altre format de presentació

Des de la posada en marxa del bloc hem anat rebent, de part d'associats i esportistes del Club Natació Montjuïc, la donació dels seus particulars arxius fotogràfics que al 'Memòries...' ens hem encarregat de digitalitzar. A aquests cal afegir-hi l'arxiu particular que amb el nom de JCE conservava el coordinador del bloc; així com amb la tasca, propera a completar-se, de digitalitzar l'arxiu fotogràfic històric guardat en el mateix Club Natació Montjuïc. 

En total comptem amb mes de 10.000 imatges - encara que amb nombroses de duplicades -, referits a diferents èpoques del club, amb els quals vam obrir un apartat anomenat 'GALERIES' que era situat a l'encapçalament de la pàgina web. La complexitat operativa d'aquesta formula ens ha aconsellat de desistir d'aquest plantejament, de manera que a partir d'aquest nou any les 'GALERIES' seran presentades com una mes de les entrades normals del bloc, amb un format de vídeo que només contindrà una presentació de diapositives o 'slideshow', sense cap mes text o comentari que complementi el que identifiqui les imatges. Mirarem de poder-ne presentar entre sis i vuit cada any.

Aquest nou format és independent del conjunt d'imatges, vídeos i textos que conformen les entrades 'normals' del bloc, que seguiran sent presentades com fins ara.

Algunes dades d'aquests primers anys

Hem rebut prop de 95.000 visualitzacions, camí de la fita de les primeres 100.000 que esperem celebrar en els propers mesos. La progressió inicial va ser molt lenta, atès que el bloc ha estat funcionant amb els propis medis que li han pogut proporcionar els seus promotors, sense cap altre mena de suport institucional o comercial, als quals no hem volgut recorrer.

Pel que fa a les xarxes socials, només ens mantenim presents a Facebook, desprès d'abandonar Twiter, amb el principal objectiu de fer arribar als amics i seguidors les novetats que van sortint en la nostre pàgina web. En aquests moments la pàgina 'personal' de 'Memòries...' aquesta xarxa compta amb mes de 960 seguidors.

Alguna de les darreres entrades penjades a les referències emprades a Facebook.
Font: Elaboració pròpia

S'han publicat fins avui 222 entrades o articles, de les quals 109 corresponen a a les que també tenen versió en castellà, sumant 218, mentre que les darreres quatre ja només tenen la versió catalana. Per anys la cadència de publicacions ha estat:

  • 2020:  26
  • 2021: 126
  • 2022:   67
  • 2023:     3

Deixant de banda l'excepcional 2021, que va rebre gran nombre d'entrades que eren preparades per haver sortit des de l'abril del 2020 i que es van haver de retrasar per la pandèmia, el ritme de publicacions es mantindrà similar al de l'any 2022 amb aquestes 67 entrades, 33 en l'idioma original però amb versió en castellà i una només en català. Representa una mitjana de tres entrades mensuals, amb algun parèntesi de descans.

L'article amb mes visualitzacions fins al moment és 'El jove Serrat al Club Natació Montjuïc...', que supera ja les 1.500 visites, possiblement perquè ha estat reproduïda en alguna pàgina dedicada al 'noi del Poble-sec'. De la resta les pàgines que són mes vistes superen les 400 visites, arribant algunes a sobrepassar les 500, mentre que una mitjana habitual es podria situar entre les 150 i les 300 visualitzacions.

Resumint, el col·lectiu promotor del 'Memòries del Montjuïc...' ens sentim raonablement satisfets de les fites assolides en aquests primers anys d'activitats del bloc. Sí que ens agradaría, però, que l'esforç de registrar i mantenir la memòria i els records de la tan intensa vida esportiva i associativa del Montjuïc seguís comptant amb el suport de tants socis i antics esportistes; així com amb el d'altre gent vinculada al mon de l'esport català en general. Esperem sempre l'aportació d'aquelles persones que se senten cridades per el contingut d'aquest bloc. Recordeu que no pretenem fer història, sinó fer-nos entre tots partícips de les memòries particulars de cadascuna de les persones que conformaren el Montjuïc o altres entitats esportives referides al segle XX.

L'hora de la gimnàstica de les noies de cursets a la 'terrassa d'en Ramos'
a la piscina 'vella' de Montjuïc, cap als primers 60's
Font: Arxiu històric del CNM. Ft.  Bert


Memòries del Montjuïc

Cap comentari

Publica un comentari a l'entrada

© Infinity. All Rights Reserved | © RL Disseny Gràfic